Beveiliging & Bewaking Havengebieden (ISPS)


Om havengebieden te mogen beveiligen over het water moet er worden voldaan aan een aantal wettelijke voorwaarden. Zowel voor de vaartuigen als het beveiligingsbedrijf. Aan al deze voorwaarden voldoen onze vaartuigen welke bemand worden met gecertificeerde beveiligingsbeambte. Wij zijn een partnerschap- samenwerking aangegaan met een gerenommeerde beveiligings- bewakingsorganisatie welke in het bezit is van een ND nummer en de benodigde  International Ship & Port Facility Security (ISPS) certificaten om als mobiele beveiligings- en bewakingsorganisatie over het water beveiliging- en toezichthoudende werkzaamheden in de havens te mogen uitvoeren.

Onderwaterdrone (ROV)

Zo kan het voorkomen dat er ernstige vermoedens zijn dat een binnenkomend schip, op het onderwaterschip, middelen- danwel goederen zich bevinden welke daar niet thuishoren en gezien kunnen worden als smokkelwaar- of ongewenste attributen.

Wij zijn dan ook in het bezit van een ROV (onderwaterdrone) waarmee wij diverse diensten op het water kunnen ondersteunen.

De onderwaterdrone kan tot een diepte van 100 meter duiken, waardoor je video van 4K UHD-kwaliteit en 12M-foto's kunt maken. Je kunt je duik ook in realtime streamen. Voor een beter zicht onder water heeft de onderwater drone twee 2000 lumen lampen (5000-5500K / CRI85) met instelbare dimfunctie.
Om in Europese  havens zoals o.a. Rotterdam- Antwerpen- of Amsterdam beveiligings werkzaamheden te mogen uitvoeren is een International Ship and Port Facility Security (ISPS) certificaat vereist.

Ook de MTC-10 is een ex. politievaartuig met alle mogelijke eisen- en keuringen voldoet. Het vaartuig voldoet tevens aan alle gestelde eisen RWS Nota 2018 om o.a. Scheepvaartbegeleiding en Mobiele Verkeersleiding en voldoet aan de verwachtingen- en eisen die noodzakelijk zijn om als International Ship & Port Facility Security (ISPS)  surveillancevaartuig ingezet te mogen worden.

Daarbij komt dat de MTC-10 een anti magnetisch schip is en daarom uitermate geschikt om deel te nemen aan opsporingen explosieven.


E-mailen
Bellen